Reiseblogg fra Travellerspoint

Beijing <3

Siden jeg presterte å miste memorykortet mitt har jeg ingen bilder enda. Thea finner ikke kabelen fra kameraet sitt heller, så foreløbig blir det ikke noen bilder av leiligheten.. sorry! Jeg tenkte å stjele minnekortet til Thea i morgen, da blir det vel noen bilder av leil+skolen :)

"Litt" detaljer om vårt nye hverdagsliv er vel på tide?

Jeg og Thea har heelt forskjellige timeplaner. Thea jobber i barnehagen mens jeg jobber på barneskolen. Tenkte å fortelle litt kort (yeah right) om mitt nye liv som lærer!

Som sagt er vi lærere ved BIBA, beijing international bilingual academy. Dette er en av mange private skoler i området vi bor i, i Shunyi, nord for Beijing. Dette er en relativt ny skole, som har fordoblet seg det siste året.

Hovedklassen min er klasse 1B, som jeg har sammen med en annen lærer. Vi har 14 elever i klassen, 6-7 år gamle. De fleste er Kinesiske, noen er fra Korea. Jeg skal være med i nesten alle timene deres (engelsktimene vel og merke, som er: writing, reading, math, science, social studies og corners) hvor jeg skal være hjelpelærer for det meste. De eneste gangene jeg skal undervise alene er når klassen er delt i tre, der de sirkulerer til tre ulike poster i klasserommet. Da skal jeg undervise grupper på 5!

Når jeg ikke er med 1B skal jeg være hjelpelærer i 2/3klasse, for ESLstudenter (low level students). Her er det kun 7 elever, og to lærere! Tror det skal gå helt supert, alt er veldig tilrettelagt for oss, så vi slipper å stresse så mye. Har snakket med endel av de andre på programmet vårt, som alle har store klasser helt alene uten noe form for fastsatt pensum. En helt annen hverdag med andre ord! Vet ikke helt hva jeg synes er best, hadde vært greit å fått litt friere tøyler til undervisning også. Det er kjempegøy å undervise de minste, de er veldig gode i engelsk i tillegg til alle andre fag egentlig. De lærer ting i science som vi lærer på ungdomskolen... 1klassinger har skoledag fra 8-4 + hjemmelekser i vært eneste fag. I tillegg har de prøver hver uke, og karakterer.

Jeg er i klasserommet omtrent 25 skoletimer i uka (myyye mer enn hun andre studenten). Utenom timene har jeg endel prep&planning + outside/lunchroomduties. Skolebygget og hele skoleområdet er skikkelig fint, alt er helt nyoppusset og veldig fancy! Jeg og Thea har heldigvis samme lunsjtid, så da får vi valget mellom vestlig eller kinesisk mat. I tillegg har de akkurat åpnet en sandwichbar. Maten er supergod, var veldig heldig der!

Leiligheten:

Vi bor i en leilighet et steinkast unna skolen. Vi har allerede kjøpt oss sykler, så nå sykler vi overalt hvor vi skal. Vi bor i et helt nytt leilighetskompleks, det er et slags blokkområde med veldig fine leiligheter. Vi bor i 9.etasje, så har ganske god utsikt! Det utgjør kanskje ingen forskjell, forurensningen er så ille at vi ikke ser så langt uansett.. Ikke så langt unna der vi bor er det et marked hvor de selger frukt, grønnsaker, klær, elektriske produkter og alt annet småtteri vi kan trenge. I sykkelavstand finner vi et kjøpesenter og et helt område med restauranter og vestlige butikker. Her har de starbucks, subway, meksikanske og italianske restauranter og alt annet vi kan tenke oss. De har også et vestlig supermarked der, hvor de selger wasa knekkebrød, nybakt brød, normal melk og alt annet vi trenger. Awesome! Det er litt dyrere enn et kinesisk supermarked da, men godt å få tak i litt normale ting. På de kinesiske supermarkedene har de kun kjeks, nudler og tørket kjøtt...

Vi har det med andre ord helt supert!! I helga skal vi downtown for å møte noen fra programmet vårt. Da blir det tid til litt shopping og festing igjen, gleder oss.

Hvis noen by any chance har veldig lyst til å sende oss et postkort/en hilsen kan dere sende hit:

Monet Garden Main Campus (K-8)
Building 11, No. 5 Yumin Road
Houshayu, Shunyi
101300 Beijing

海嘉国际双语学校
北京市顺义区后沙峪裕民大街5号

Merkes med navn + teacher. Da hadde vi blitt superhappy!

ANDRI KOMMER FORRESTEN!!!! Kommer bare innom Beijing da, men det gleder vi oss skikkelig til. I tillegg skal vi jo til Shanghai for å besøke Silje og Maria, + at de kommer hit, så har masse å gjøre fremover! I tillegg drar vi til Chengdu i påskeferien, for å besøke Sanne + pandaene + alle andre som dro dit. Forhåpentligvis drar vi til Changsha i slutten av April også, det hadde vært helt supert!

Nå kommer jeg til å få kjeft av Thea fordi jeg har skrevet et laaangt innlegg uten bilder, men jeg kan kompensere for det ved å legge ut et innlegg med bare bilder i morgen. God plan!

Tenkte å legge med et par bilder jeg har på dataen allerede + skrive litt hva vi gjorde de siste dagene i Beijing, men tror vi saver det til en annen dag.

Skrevet av theaeirin 06:05

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Høres bra ut! Er noen av elevene fra nord eller sør Korea?

fra Sindre

Æ elske lange detajerte innlegg ern <3 glede mæ sååå masse t å kom å besøk dåkker!!!!!! can't wait <3

fra Andri

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint