Reiseblogg fra Travellerspoint

Back in Beijing

Tiden flyr her borte, så selv om det ikke blir postet blogginnlegg hele tiden føler jeg at jeg poster annenhver dag. Anyways, mye har skjedd siden sist!

Forrige helg var vi jo som sagt i Shanghai! Det ble en super tur, fikk møtt igjen mange kule folk. Vi dro på torsdag ettermiddag, etter mye stress med å komme frem til toget tidsnok. Da vi endelig kom frem på toget begynte vi å tvile litt på hvordan de neste 15 timene ville bli... Vi hadde seteplass istedenfor seng, i en vogn STAPPFULL av kinesere. Vi satt på enden av en treseter, og siden det er mulig å kjøpe ståplasser ble midtgangen ganske raskt fyllt opp. De har ikke så mange regler på togturene, så røyking, spytting og avspilling av ringetoner er helt greit. Det utnyttet selvfølgelig alle seg av, samtidig. I tillegg var vi såklart de eneste vestlige der, så det var ikke sjelden det kom bort noen med mobilkameraet for å filme/ta bilder av oss. Jaja, bare 15 timer to go!

IMG_0568.jpg

IMG_0569.jpg

Etter å ikke ha fått sånn kjempemasse søvn på toget, kom vi frem til Shanghai. Sjekket inn på hostellet og sov halve dagen. Deretter fikk vi endelig møtt Maria og Silje til middag. Superkoselig, godt å se de igjen! Vi var alle ganske sliten, men siden vi hadde googlet Helen's cafe i Shanghai måtte vi jo nesten ta en taxi dit. Det var tydeligvis langt utenfor byen, men stemningen var den samme! Møtte Victor der også, før vi tok taxi tilbake til hostellet hvor vi møtte de andre.

Lørdag hang vi mest på cafeer, sightset litt, så skylinen og dro ut. Søndag var det på tide å dra hjem, men siden vårt fly gikk hjem så sent hadde vi god tid til å gå rundt i byen da også.

Uka her har vi jo såklart jobbet igjen. Vi har vel ikke fått sånn kjempemasse ut av ettermiddagene, det går mye i rutiner. Onsdag dro vi endelig på roasted duck restaurant da, med noen av lærerne fra skolen. Det var sykt godt, billig og rett ved siden av der vi bor. Roasted duck er en av Beijingspesialitetene, så det må jo såklart prøves. Det var litt annerledes enn når jeg har spist roast duck før, her skal man legge det i en tortilla med saus inni. Veldig godt iallefall!

Var forresten på fieldtrip i går, med klassen min. Vi went til et museum downtown, som handlet om Beijing i gamle dager og frem til i dag. Skikkelig interessant! Siden så mange foreldre meldte seg frivillig ble jeg og Anna gående med to unger sammen, så det ble en ganske avslappende dag.

IMG_0592.jpg

IMG_0600.jpg

IMG_0603.jpg

I går satt vi barnevakt i bytte mot en ovn og litt pizza. I dag skal vi downtown til kunstdistriktet, og ut i kveld!

På gaten utenfor leiligheten vår! Hvordan kan man ikke elske denne kulturen?

IMG_0627.jpg

IMG_0630.jpg

Skrevet av theaeirin 17:38

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Så bra med oppdatering av bloggen:-))

fra Vibeke

Nå har vi vært til morfar og lest hele bloggen for han, og det var stor stas!! Skal hilse:-))

fra Vibeke

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint