Reiseblogg fra Travellerspoint

Sol og varme

Da var det endelig blitt vår i Beijing! I dag har det vært i overkant av 20 grader, knallsol og helt blå himmel for første gang siden vi kom hit. Satser på at det holder seg slik en god stund før det blir uutholdelig varmt her. Ingen fare enda iallefall!

Da er det jo en stund siden forrige innlegg, så en punktlig oppdatering er kanskje det beste.

Forrige helg var det st.patricksday! Det ble såklart feiret, og omtrent alle barene i Beijing hadde events i forbindelse med det. Tidligere på dagen var vi ute på lunsj og shopping med kinesisklæreren vår (vi har endelig en kinesisk venn), før vi dro til sanlitun på kvelden. Kvelden gikk med på en bar- til barrunde, møte masse kule folk (inkludert en nordmann!!), få tak i to grønne st. patricksdayhatter, ha snøballkrig (årets første og siste snøstorm kom midt på natten), danset og generelt ha det helt supert.

I forrige uke skjedde det ikke så mye bemerkelsesverdig. Mistet kameraet mitt da/det ble stjålet i en garderobe på en nattklubb på onsdag, så mistet igjen alle bildene fra de to forrige ukene. GREAT!

I helga møtte vi noen av NITfolkene (en av de andre skolene folk er plassert på i Beijing) i artdistriktet igjen. Det var en varm dag, så vi satt på cafe utendørs hele dagen. Deretter dro vi til Sanlitun igjen!

På søndag dro jeg downtown for å finne diverse silkeprodukter, som viste seg å være ganske umulig. Alt ser helt likt ut, og selv om alle påstår det er ekte er jo det meste fake. Jaja, det ser jo noenlunde likt ut. Søndag var også en varm og fin dag, så ved å gå litt rundt i området rundt den forbudte by oppdaget jeg mange nye områder det er verdt å se! Tror aldri vi kommer til å bli godt kjent med Beijing.

Fant akkurat ut at jeg skriver fint lite om hva som skjer på jobb, og om skolehverdagen generelt. Har det veldig bra på jobb, men må si jeg trives en smule bedre med officework enn når jeg er i klasserommet. Det er veldig greit å sitte på kontoret, høre på musikk og kopiere/laminere ting. Likevel, glad jeg har noen timer da! De fleste av ungene er supre, men det er ganske krevende å forklare instruksjoner til 6-åringer som ikke forstår en døyt av hva du sier.

Har forresten fått en privatelev! "Underviser" henne en time i uka. Hun er nesten flytende i engelsk, men moren vil at hun skal få litt mer snakketrening, så vi snakker om alt mellom himmel og jord. Etter spring break får jeg enda en, men vi skal også bare sitte å snakke så det er jo kjempegreit!

HAR FORRESTEN BESTILT FLYBILLETTER TIL CHENGDU NÅ!! Drar lørdag kveld og blir ei uke. På torsdag kommer Maria og Silje hit også, så har ei super tid i vente. Tenker oss en tur på muren på fredag, så om forurensingen holder seg i sjakk får jeg endelig sett muren!

sol.jpg

Skrevet av theaeirin 05:05

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Vi gleder oss til å høre fra Chengdu

fra kjellarne

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint