Reiseblogg fra Travellerspoint

januar 2012

China

overcast -6 °C

Skrev langt innlegg i går, men det har visst blitt sletta.. Så mens dere venter i spenning til en av oss skal gidde å blogge, kan dere jo se på noen flotte bilder. (Noen er stjelt fra Sanne. Yeah).

Har blitt frisk(ere) siden sist vi blogga, så vi har faktisk gjort ganske mye de siste dagene! Vi har vært på teppanyaki (japansk restaurant der man får sin egen kokk som lager maten foran deg. SYKT kult), besøkt et buddhist-tempel (ble litt uinteressant etter en stund, og vi starta derfor konkurransen: "who can touch the most munks?". Jeg (Thea) vant selvfølgelig. Hvem andre kan si at de har rørt seks munker? :) Heheh, kult. Vi har også besøk den forbudte by og vært på tiannamen square, der vi ble tatt bilde av av SYKT mange kinesere. Morsomt, og litt (ganske) creepy.

Ellers går ting veldig fint i Kina! Skal legge ut flere bilder av folkene vi henger med når nettet ikke er like tregt. Finner forhåpentligvis ut hvor vi blir plassert i slutten av uka.

Nyttårsaften

Nyttårsaften

je

je

munnbind

munnbind

kos og klems til alle søte <3 savner dere veldig!
IMG_2461

IMG_2461

Skrevet av theaeirin 20:17 Arkivert i Kina Kommentarer (4)

Da er vi blitt syke

Nå er både jeg og Thea blitt syke, og har vært hjemme fra skolen. Etter flere dager uten stemme har vi nå både feber, supervondt i halsen og generelt problemer med å gå lengre enn de 20 metrene til kjøkkenet. På grunn av forurensingen i Beijing blir forkjølelse veldig mye verre, så i dag har vi bare ligget på rommet og vært emo. Heldigvis har McDonalds delivery her, så har akkurat fått bestilt oss middag! Håper vi blir bedre til helgen, har fri på lørdag så da var planen å ta turen til den forbudte by og til silkmarkedet. Kjipt å gå glipp av det!!

I går var vi en tur på snackstreet foresten. Sykt kult, spiste mange forskjellige insekter! Smakte på både sjøhest, skorpion, kakkerlakk, tusenben, hund, slange og firfisle. Skorpion var faktisk ganske godt, spiste 3 stykker. Sjøhest smakte litt ekkelt, og tusenbenet var grønt og slimete inni.... Men veldig gøy å få smakt det da! Etter snackstreet dro vi på en bar/restaurant for å møte noen folk vi ble kjent med på nyttårsadten som studerer her i Beijing. Det var kjempekoselig, men formen ble bare dårligere utover kvelden, og fordi det ble røkt både vannpiper og sigaretter innendørs var det veldig dårlig luft. Jaja, får dra dit senere igjen!

må finne senga igjen, så ble ikke tid til et bilde denne gangen.

Skrevet av theaeirin 01:30 Kommentarer (5)

Godt nyttår!!

Godt nyttår alle sammen!! Da har vi opplevd nok en nyttårsaften, 22 dager etter forrige. Selve feiringen var ikke så veldig annerledes, men mye mer ekstrem! MASSE fyrverkeri, masse folk og skikkelig liv i gatene. Vi dro fra bar til bar, møtte masse kinesere og turister rundt omkring i gatene. Her i beijing er jo forurensingen i en klasse for seg, men fordi det var nyttår har de stengt alle fabrikkene i to dager slik at vi skal klare å se himmelem. Veldig godt å se sola igjen, og bra det var mulig å se fyrverkeriet som ble sendt opp!

90_IMG_0274.jpg

IMG_0257.jpg

IMG_0244.jpg

IMG_0270.jpg

På lørdag dro vi på karaokebar, med alle fra programmet. Karaoke er veldig populært i Kina, noe vi forstår veldig godt!! Det var sinnsykt morsomt, vi sang med på omtrent alle sangene. Etter karaoken skulle vi videre til en ny klubb, men endte opp på et nytt karaokested som lignet på et hotell. Etter å ha intervjuet et par kinesere på kinesisk dro vi videre til den klubben mange av de andre dro på. Kvelden ble superbra, hadde det helt ekstremt gøy. Det er veldig mange bra folk her, så når alle drar ut sammen må det jo bli bra!

På fredag hadde vi forresten tour day, vi dro til summerpalace og til et stort innendørs marked. Det var sinnsykt kaldt (-15 ca), så navnet summerpalace passet ikke helt..

270_IMG_0176.jpg

Vi hadde forresten også kalligrafitimer her en dag, det var ikke så gøy som vi trodde.. Glad vi fikk sett hvordan de gjør det da, men vi blir nok neppe kunstnere med det første!

Vi hadde også roomparty for noen dager siden. Vi fant nemlig posesprit til den nette sum av 3 kroner (halvliter 40%), samt flasker med kommunistsprit. Det var desverre ikke så godt som vi hadde håpet på, blir nok neppe risvin fremover!

IMG_0170.jpg

Vi har for tiden ikke internett på rommet forresten. Nå sitter vi i gangen, derfor blir det nok neppe så hyppige blogginnlegg fremover. Jeg (Eirin) har også fått en kinesisk telefon nå forresten, som dere kan ringe/sende tekstmeldinger til hvis det er noe. Vi har akkurat låst oss ut av rommet, og husker det ikke hodet, men jeg kan poste det senere.

Skrevet av theaeirin 21:38 Kommentarer (3)

Ei veke i Kina

overcast -2 °C

Yoyo, bloggfans!
(ja, det er Thea som skriver)
Livet i Kina er strålende, men veeeldig annerledes. Mye man bare må bli vant til, som offentlig harking og spytting, raping, og at de ikke eier fem flate øre med personal space. Her kommer de bort til deg, tar på nesa di, viser at den er stor, og holder tommel opp. Stor nese er visstnok skikkelig attraktivt. Yay. De har også kommet bort og dratt meg i og klådd på håret mitt, mens de signaliserer at jeg har krøller. Nei, serr? Jaja, bare å le av det og takke på en litt snublende kinesisk. Nå som vi har mandarintimer hver dag blir den riktignok mer og mer oppegående, men kan vel egentlig bare si hei og takk, og litt sånne fraser.

Jeje, alle maser jo om at vi har så få bilder, og at teksten er uinteressant, så da får jeg vel bare innrette meg. Kan jo vise litt bilder fra da jeg og Eirin gjorde litt forskjellige ting her om dagen. Jeg, Adina, Emma, en tysker og en nedelender dro ut for å se på en eller annen square. Sikker kjent ellernoe, men jaja. Det endte opp med at vi var sulten, og dro på Pizza Hut i stedet. Smålei av kinesisk mat.. Som er et veldig godt tegn! Bare 5 og en halv måned igjen – ehe. Etter en goood og etterlengta pizza, gikk vi forbi snack street, der de friterer –ALT-. Friterte kakkerlakker, flaggermus og biller var noen av herlighetene vi så, men som ikke fristet så veldig. Endte opp med karamelliserte jordbær, så LITT modige var vi jo :-)
Nam:
CIMG3965.jpg
FANT PANDALUE, SUPERWIN!
CIMG3970.jpg

Var forresten på et superstort supermarked her om dagen, og ble selvfølgelig litt fasinert av alkoholprisene. Fant risvin (btw her er vin 40%.. hehe) (PÅ EN PLASTIKKPOSE..!! lol) (halvliter til TRE!!!!! Kroner)(hehe, mange parantes), og noe vi ikke helt vet hva er (det står med kinesiske tegn..), men vi kaller det bare kommunistsprit. Kommunistspriten gikk vi til innkjøp av til den nette sum av 11 kroner. Hehe. Prisen reflekterte derimot på smaken, så gleden ble raskt snudd til fortvilelse da vi oppdaga at kommunistspriten smakte rekepiss. Nedtur. Får vel investere i en dyr flaske, til hele 30 kroner. Jealous? :-)
Bilde_tatt..__12_24.jpg

Gidder forresten ikke å laste opp flere bilder, for det tar hiiimla lang tid. Flere blir nok lagt ut på facebook med tiden. I tillegg kom nettopp Ern med kommentaren: “blogge du enda? Æ tenkt å lægg mæ snart, æ……”, så må vel avslutte.

I morgen skal vi på summer palace, marked, og akrobatikkshow, så skal være borte I 14 timer I strekk. Slitsomt….. Skal prøve å få tatt litt bilder :-) Og på lørdag skal vi på karaoke! Som er suuuperstort her i Kina. Blir spennende.. Forresten, grunnen til at mange i-er er store, er at jeg skriver I et word-dokument for å laste opp bilder mens jeg skriver, så det får dere nesten bare leve med..

Kos fra Thea og Eirin :*:* (mest Thea).

Bilde_tatt..9_57__2.jpg pandafan nr.1!! :)

fin

fin


Tidenes styggeste bilde, men ble tegna av ei i klassen, og var jo ikke superulikt. koz :)

zài jiàn!

Skrevet av theaeirin 07:32 Arkivert i Kina Kommentarer (1)

Kiiina

sunny 0 °C

Vi har det ganske travelt for tiden, masse gøy å gjøre nå i starten!! På søndag startet vi på skolen, der vi fikk timeplan for de neste 4 ukene. Det er ganske fullpakket program på formiddagen, skole fra 8-3 hver dag. Jeg og Thea har kommet i forskjellige klasser ettersom de har prøvd å splitte de som kom sammen. Det er egentlig veldig greit, da blir vi kjent med litt flere! Skoledagen består av 3 forskjellige klasser der vi for det meste lærer ulike aktiviteter vi kan arrangere når vi blir utplassert. På slutten av dagen lærer vi kinesisk, og det går overraskende bra! Det er faktisk veldig gøy.

velkomst.png

Welcomedinner, vi vant et spisespinneløp. Wuhu!

Når skoledagen er over har vi hele ettermiddagen+kvelden til å utforske byen. For det meste har vi utforsket nabolaget, men i dag bestemte vi oss for å dra til snackstreet. Det er der de selger friterte skorpioner, slanger, sjøhester og alle mulige andre insekter. Jeg dro sammen med 4 andre norske, men etter mye styr med en sykt overfylt t-bane (ja, det står egne t-banedyttere på hver stasjon) endte vi opp på pizza hut isteden. Pizza hut er en gourmetrestaurant her, men de har akkurat samme meny som ellers så vi var sykt fornøyd. Vi har en hel måned her, så regner med vi får nok tid til å se Beijing! Thea dro et annet sted, hun har sikkert noen bilder defra så jeg regner med hun forteller om det/poster bildet senere. Vi koser oss masse iallefall :)

IMG_0137.jpg

T-banen. Dette var den rolige stasjonen vel og merke. Det er overraskende lite folk i Beijing, helt annerledes enn hva jeg trodde fra før.

Her ser dere en av de mange ansatte som hadde ansvaret for å dytte folk inn på t-banen!

t-banedame

t-banedame

Forresten, oppførselen til Kineserne er sykt annerledes enn hva jeg anser som normalt. Når vi var på butikken kom alle de ansatte bort for å ta på oss, klipe oss i ansiktet og stryke oss på lårene. Spesielt? Enn annen funfact er at myndighetene styrer ovnene her. Det er på en viss varme på ALLE ovnene i Beijjing hele vinteren, som det er umulig å justere selv. Rommet vårt er derfor ganske varmt, så vi må ha opp vinduet rett ovenfor ovnen. Veldig miljøeffektivt/spareeffektivt tiltak!

Har litt flere bilder jeg tenkte å laste opp, men dette tar syyyykt lang tid på dataen min!

Skrevet av theaeirin 07:05 Arkivert i Kina Kommentarer (3)

Beijing

sunny 0 °C

Siden Eirin ikke klare å legge ut bilder, får vel jeg (Thea) gjøre det.. :) Restauranten blir morsommere med bilder, så får starte på nytt:

Vi ankom restauranten, og mottok denne menyen:

IMG_1426.jpg

Etter å ha gjetta vilt, endte vi opp med mat til typ 8 personer. 4-mannsbordet vi satt på, i tillegg til en annen tralle ble fylt opp av diverse ugjenkjennelige retter vi skulle dyppe i frityrgryta vi hadde på bordet. Vi ble fort underholdning for både gjestene og servitørene på restauranten, da vi ikke hadde peiling på hvordan eller hva vi skulle spise.

Eirin med frityrgryta

Eirin med frityrgryta

Tang og rå bacon. namnam

Tang og rå bacon. namnam

Vi har forresten fått navnekort man skal ha rundt halsen, med et ekstra kort der det står om man har noen spesielle matvaner/matallergier, typ nøtteallergi eller vegetarianer. Overraskende nok, fikk også jeg et kort, der det står at jeg har pollen allergi (?). Sånn i tilfelle noen hadde tenkt å kaste gress på meg, kanskje?

Pollenallergi

Pollenallergi

Jaja, nå skal vi på velkomstmiddag, der vi skal stå hele tiden, og mingle med alle.. funfun :):)
I morgen begynner timene 08:00 (PÅ EN SØNDAG??), og varer til 16:15.. fint friår :) Blir artig å lære litt mer mandarin, i såfall.

kos&klem fra Thea

Skrevet av theaeirin 01:08 Arkivert i Kina Kommentarer (2)

Fremme i Beijing!

sunny 0 °C

Da har vi endelig ankommet "leiligheten" vi skal bo i den neste måneden, på et universitet i midten av Beijing. Reisen gikk overraskende greit uten noen forsinkelser, men vi var likevel sykt slitne da vi kom frem. I tillegg måtte vi vente et par timer på flyplassen før vi kunne ta bussen til universitetet, så når vi kom frem gikk vi og la oss med en gang. Etter flere timers søvn gikk vi ut i byen for å finne en restaurant, men fant fort ut at det var umulig å kommunisere med Kineserne. Vi overdriver ikke når vi sier at de ikke kan ett eneste ord, så det å se oss bestille fra en kinesisk meny må ha vært et morsomt syn. Vi krysset av helt tilfeldig og endte opp med masse rar mat vi aldri har sett/hørt om! Veldig gøy da, ble iallefall mett.

Nå er vi tilbake på rommet, tenkte å legge oss nå. Ettersom det ankommer folk jevnt hele dagen starter ikke programmet før i morgen, greit å være uthvilt til det!

Det fungerer forresten ikke å laste opp bilder nå, veldig tregt nett. Har tatt noen allerede, kommer så fort nettet blir litt raskere!

Skrevet av theaeirin 04:18 Arkivert i Kina Kommentarer (2)

På vei til Kina!

semi-overcast 3 °C

HEIA :-)

Nå sitter vi på Gardermoen og koser oss med tax free-godteri, hverandre, og våre nyinnkjøpte PANDAMASKER(!!!). Yeah. Flyet vårt går til Helsinki 13:15, og fra Helsinki til Beijing 18:00. Vi er fremme i Beijing i 1-tiden om natten norsk tid, så kommer nok til å være veldig slitne.

Siden vi enda ikke har startet reisen, har vi ikke så my interessant å fortelle..

Bilde_tatt..__10_15.jpg
pandalove <3

Regner med at dere savner oss supermye allerede.
Snx om seks måneder, kos&klems Thea og Eirin :)

Skrevet av theaeirin 01:14 Arkivert i Norge Kommentarer (1)

To dager igjen!

rain 3 °C

Den første posten på den kule Kina-bloggen vår, og den siste (?) fra Norge. Reiser fra Trondheim tidlig torsdags morgen, og er fremme i Beijing i 11-tiden på fredag.

Vi skal prøve å være bedre til å blogge enn vi begge var i USA.. (Ingen 10-minutters lange videoblogger, kremt..)

theaeirin.jpg

Kos&Klems fra Thea og Eirin

Skrevet av theaeirin 09:57 Arkivert i Norge Kommentarer (3)

(Innlegg 1 - 9 av 9) Side [1]