Reiseblogg fra Travellerspoint

februar 2012

Lever livet i Beijing

Har såklart ikke tatt flere bilder av området/skolen, så det får vel komme en gang før vi drar hjem herfra.

Husker ikke så mye av hva vi gjorde i forrige uke lengre, kanskje et tegn på at det er lurt å skrive blogginnlegg litt oftere. MEN, husker hva som har skjedd de siste dagene så får vel oppsummere det i noen punkter.

Torsdag: fikk besøk av noen av de andre på programmet som bor her i Beij. Endelig litt sosialt samvær på hverdager annet enn med hverandre og med lærerne.. Det er så stress å komme seg rundt ellers, så vi holder oss som regel til helgene med eventene! Det var uansett veldig koselig, to av de dro fra beijing i går, så det var bra vi fikk litt ekstra tid med dem.

Fredag: dro downtown med christina, tobi og alex, på en indisk restaurant vi har vært på tidligere. Etter restuaranten var det klart for en barrunde før vi dro til en klubb like ved sanlitun. De hadde VIPområder der, hvor de hadde 5litersflasker med vodka på alle bordene! Superkult..
Hadde en kjempebra kveld, tror jeg nøyer meg med å skrive det.

Lørdag: dro downtown igjen for å kjøpe togbilletter til shanghai. Etter å ha brukt type 2 timer på å komme oss dit, stått i kø + klart kunsten å få de i billettluken til å forstå hva vi mente, fant vi ut fant vi ut at vi trengte passene våre. Great.. Deretter bar det til sanlitun igjen, for å møte alle ttcfolkene som var plassert i Beijing. Vi er jo som sagt 10-15 stykker som var med på det samme programmet som oss, mens det er ca 40 fra et annet program som også er plassert her. Etter et par barer dro vi til en gayklubb, hvor vi møtte en av lærerne på skolen vår. Det var egentlig ganske morsomt, han ble kjempeklein.. Det er ganske merkelig siden vi kjenner så få folk her i Beijing, men vi treffer alltid på kjente når vi drar downtown! Veldig rart.

Etter å ha sovet bort halve dagen dro vi til railwaystasjonen i går igjen, for å kjøpe billetter. Nå har vi billetter til shanghai torsdag kveld (overnight train), og flybilletter hjem søndag kveld! Shanghai blir awesome, godt å gjøre noe litt annet for en helg.

IMG_0563_1_.jpg

Haha, standard kinesere... De sover OVERALT, på alle kafeer og restauranter. Dette var da på mcdonalds klokken 4 på natten. Ingen kan si at vi ikke tar skikkene der vi kommer.

IMG_0560_1_.jpg

Et av mange flotte skilt. Dette er da på beijing railwaystation, og ikke på et lokalt like marked langt utenfor byen.

Skrevet av theaeirin 04:21 Kommentarer (1)

Leiligheten

Da har jeg endelig kjøpt meg memorycard! Vi dro downtown i helga, så fikk shoppet litt da.

På fredag dro vi nedover for å møte noen av de andre som også ble plassert i Beijing for å spise/dra ut. Etter middag dro vi til Helens, som var den rest/bar/puben alle dro til når vi var i Beijing, før vi dro videre til den samme uteplassen vi var på tidligere. Det var kjempekoselig å se igjen folk igjen, og selv om ikke så mange ble med ut hadde vi det helt supert! Vi hadde egentlig booket et hostel så vi skulle slippe å dra frem og tilbake, men det klarte vi såklart å glemme utover kvelden... Jaja, koster ikke noe mer enn 70 for en taxitur hjem, så er null stress! Vi sov omtrent hele lørdag+natt til søndag, før vi dro downtown på søndag igjen for å shoppe litt. Dro på Yashowmarket + et par kjøpesenter, fikk shoppet litt skoleklær + ting til leiligheten. Supert! Åå, elsker Beijing <3

Anna, kontaktlæreren min, var forresten syk på torsdag og fredag. Det vil si at jeg måtte ha hele klassen alene, i alle fagene deres. Det gikk overraskende greit, men må si jeg er glad for å kun ha klasser på 5 alene fremover! 6åringer kan være litt slitsomme til tider..

Neste helg skal vi forresten til Shanghai!! Tar toget nedover tror jeg, og flyet tilbake. Skal møte Maria og silje + mange av de vi kjenner hefra skal dit samme helga! Det blir supergøy, gleder oss :)

Her kommer btw et par bilder av leiligheten! Har ikke tatt noen bilder utenfra enda, eller fra skolen, men det kommer. Sakte, men sikkert...

IMG_0542_1_.jpg
90_IMG_0548_1_.jpg
IMG_0547_1_.jpg
IMG_0543_1_.jpg

Skrevet av theaeirin 03:33 Kommentarer (2)

Beijing <3

Siden jeg presterte å miste memorykortet mitt har jeg ingen bilder enda. Thea finner ikke kabelen fra kameraet sitt heller, så foreløbig blir det ikke noen bilder av leiligheten.. sorry! Jeg tenkte å stjele minnekortet til Thea i morgen, da blir det vel noen bilder av leil+skolen :)

"Litt" detaljer om vårt nye hverdagsliv er vel på tide?

Jeg og Thea har heelt forskjellige timeplaner. Thea jobber i barnehagen mens jeg jobber på barneskolen. Tenkte å fortelle litt kort (yeah right) om mitt nye liv som lærer!

Som sagt er vi lærere ved BIBA, beijing international bilingual academy. Dette er en av mange private skoler i området vi bor i, i Shunyi, nord for Beijing. Dette er en relativt ny skole, som har fordoblet seg det siste året.

Hovedklassen min er klasse 1B, som jeg har sammen med en annen lærer. Vi har 14 elever i klassen, 6-7 år gamle. De fleste er Kinesiske, noen er fra Korea. Jeg skal være med i nesten alle timene deres (engelsktimene vel og merke, som er: writing, reading, math, science, social studies og corners) hvor jeg skal være hjelpelærer for det meste. De eneste gangene jeg skal undervise alene er når klassen er delt i tre, der de sirkulerer til tre ulike poster i klasserommet. Da skal jeg undervise grupper på 5!

Når jeg ikke er med 1B skal jeg være hjelpelærer i 2/3klasse, for ESLstudenter (low level students). Her er det kun 7 elever, og to lærere! Tror det skal gå helt supert, alt er veldig tilrettelagt for oss, så vi slipper å stresse så mye. Har snakket med endel av de andre på programmet vårt, som alle har store klasser helt alene uten noe form for fastsatt pensum. En helt annen hverdag med andre ord! Vet ikke helt hva jeg synes er best, hadde vært greit å fått litt friere tøyler til undervisning også. Det er kjempegøy å undervise de minste, de er veldig gode i engelsk i tillegg til alle andre fag egentlig. De lærer ting i science som vi lærer på ungdomskolen... 1klassinger har skoledag fra 8-4 + hjemmelekser i vært eneste fag. I tillegg har de prøver hver uke, og karakterer.

Jeg er i klasserommet omtrent 25 skoletimer i uka (myyye mer enn hun andre studenten). Utenom timene har jeg endel prep&planning + outside/lunchroomduties. Skolebygget og hele skoleområdet er skikkelig fint, alt er helt nyoppusset og veldig fancy! Jeg og Thea har heldigvis samme lunsjtid, så da får vi valget mellom vestlig eller kinesisk mat. I tillegg har de akkurat åpnet en sandwichbar. Maten er supergod, var veldig heldig der!

Leiligheten:

Vi bor i en leilighet et steinkast unna skolen. Vi har allerede kjøpt oss sykler, så nå sykler vi overalt hvor vi skal. Vi bor i et helt nytt leilighetskompleks, det er et slags blokkområde med veldig fine leiligheter. Vi bor i 9.etasje, så har ganske god utsikt! Det utgjør kanskje ingen forskjell, forurensningen er så ille at vi ikke ser så langt uansett.. Ikke så langt unna der vi bor er det et marked hvor de selger frukt, grønnsaker, klær, elektriske produkter og alt annet småtteri vi kan trenge. I sykkelavstand finner vi et kjøpesenter og et helt område med restauranter og vestlige butikker. Her har de starbucks, subway, meksikanske og italianske restauranter og alt annet vi kan tenke oss. De har også et vestlig supermarked der, hvor de selger wasa knekkebrød, nybakt brød, normal melk og alt annet vi trenger. Awesome! Det er litt dyrere enn et kinesisk supermarked da, men godt å få tak i litt normale ting. På de kinesiske supermarkedene har de kun kjeks, nudler og tørket kjøtt...

Vi har det med andre ord helt supert!! I helga skal vi downtown for å møte noen fra programmet vårt. Da blir det tid til litt shopping og festing igjen, gleder oss.

Hvis noen by any chance har veldig lyst til å sende oss et postkort/en hilsen kan dere sende hit:

Monet Garden Main Campus (K-8)
Building 11, No. 5 Yumin Road
Houshayu, Shunyi
101300 Beijing

海嘉国际双语学校
北京市顺义区后沙峪裕民大街5号

Merkes med navn + teacher. Da hadde vi blitt superhappy!

ANDRI KOMMER FORRESTEN!!!! Kommer bare innom Beijing da, men det gleder vi oss skikkelig til. I tillegg skal vi jo til Shanghai for å besøke Silje og Maria, + at de kommer hit, så har masse å gjøre fremover! I tillegg drar vi til Chengdu i påskeferien, for å besøke Sanne + pandaene + alle andre som dro dit. Forhåpentligvis drar vi til Changsha i slutten av April også, det hadde vært helt supert!

Nå kommer jeg til å få kjeft av Thea fordi jeg har skrevet et laaangt innlegg uten bilder, men jeg kan kompensere for det ved å legge ut et innlegg med bare bilder i morgen. God plan!

Tenkte å legge med et par bilder jeg har på dataen allerede + skrive litt hva vi gjorde de siste dagene i Beijing, men tror vi saver det til en annen dag.

Skrevet av theaeirin 06:05 Kommentarer (2)

SYK leilighet - uten internett

overcast -4 °C

Vi har endelig flyttet inn i leiligheten vi skal bo i frem til sommeren, om ikke lenger.. Den er helt sinnsykt superfin, noe som gjoor at vi ikke har lyst til aa dra. Det eneste er at vi ikke har internett der enda, men har bestilt det, saa vi skal visstnok faa det foor helga. Haaper vi faar det saa fort som mulig! I dag er foorste arbeidsdag paa den nye skolen, og alt er helt fantastisk. Jeg, Thea, skal vaere matte- og engelsklaerer i barnehagen, og Eirin skal vaere i 1.klasse. Vi bor ganske naere skolen, saa vi har kjoopt oss sykler saa vi kommer oss rundt fortere. I gaar sykla vi til kjoopesenteret i byen. Naa laaner jeg en av de andre laererne sin data, saa kan ikke skrive langt, og har ingen bilder.

Bor forresten i Beijing, rett attmed flyplassen, og har dessuten stooor plass i leiligheten, saa det er bare aa komme paa besook :) Savnerdere veldig!

Thea

Skrevet av theaeirin 18:07 Arkivert i Kina Kommentarer (1)

Den kinesiske mur

For en tur!

overcast -4 °C

mUrsom vits, ikke sant? he-he.. :)

I hveeert fall! Ganske mye har skjedd siden sist. Vi har gjort kjempemye hver dag, og fått vite mye om hvordan oppholdet vårt skal være de neste fem månedene. Gøy! Det tar 10 minutt å laste opp ett bilde, så skal prøve å begrense alle bildene litt.

Den siste utfluktsdagen var kjempemorsom, og vi fikk oppleve veldig mye på én dag. Eirin var jo som sagt syk, så måtte overleve en hel dag uten henne. Vi gikk oppover tidenes bratteste trapper i litt over én time, og kom oss opp på toppen av et fjell med tidenes utsikt! Kina <3.

Etterpå dro vi å kjøre i rickshawer (sykkeltaxier), og hadde tiiidenes søteste "taxi"-sjåfør! Vi gikk rundt i gamle kinesiske nabolag og fikk høre historier fra gamle kinesere. Søtt :) Etter å ha spist middag dro vi hjem, og måtte forte oss for å dra rett videre til KTV (karaoke). Nesten alle fra programmet ble med, og det var like morsomt som sist gang! Karaokekvelder er det morsomste i verden!

Kos :)

Har også fått vite hvor vi blir plassert, og det viser seg at vi blir i Beijing :) Skal være lærer for en klasse mellom 5-15 i barneskolealder 30 minutt fra Beijing sentrum. Skolen er visstnok i et veeeldig dyrt nabolag, så det kan bli veldig artig :) Drar dit på fredags morgen, så om vi har internett da, blir det vel enklere å oppdatere. Er veldig spent på leiligheten, men har forsikret oss om at den har vestlig do!! (ikke et hull-do som er det vanligste toalettet i kina.. Helt seriøst et HULL i bakken.. (Skal poste et bilde om internettet blir raskere enn det er right now!!)). Great. Blir nok heller litt bildeopplastning på facebook, siden det er så tregt her.

Har også hatt teaching practice i hele denne uka! Elevene bruker de to siste ukene av vinterferien sin på å få engelskundervisning av oss, heheh. Eirin har en skoleklasse med 10-åringer, mens jeg har elever som er 13-14. Det er kjeeeempemorsomt, elsker det! Jeg ble observert av hovedlæreren vår i dag! Skummelt, men det gikk bra:) Men i hvert fall.. Fikk mange oppringninger fra et ukjent, kinesisk nummer (bruker å være sånn at de ringer, legger på, også når du ringer tilbake tapper de kontantkortet ditt, så jeg tok den ikke) midt i timen i dag. Tenkte ikke noe mer over det, klagde bare en del til de rundt meg siden det var 6 anrop på 2 minutt. Også gikk vi mot bussen vår for å bli tatt tilbake til campusen, også kommer favoritteleven min løpene etter meg, pekende på mobilen sin, og sa: "I WAS CALLED YOUUUU". Så han hadde visstnok tatt telefonen min i et friminutt og ringt sitt eget nummer for å få nummeret mitt. Så han ringte meg nettopp (klokka er halv seks om ettermiddagen).. Kleint, men alltid morsomt med stalkers :)

I hvert fall! Har to dager igjen med alle de 80 folkene vi har vært med den siste måneden, så det blir skrekkelig at de reiser fra oss. Flesteparten er plassert rimelig i nærheten av hverandre i sør-kina, men vi og 10 andre blir i Beijing. Blir kos!

(Nå funker ikke bildeopplastninga i det hele tatt, så vi får håpe vi gidder å laste opp på facebook snart..)

KOS OG KLEMS FRA THEA (og eirin) :)

Skrevet av theaeirin 00:53 Kommentarer (4)

Syyk, IGJEN

Da var det vel på tide med et blogginnlegg igjen! I dag var det tid for utflukten til den kinesiske mur. Jeg klarte såklart å bli matforgiftet/syk i natt, så en lang busstur til en plass uten normale do var vel ikke helt optimalt. Derfor måtte jeg bli hjemme, mens alle andre dro til muren.. kjipt! Får vel dra dit igjen i sommer.

IMG_2335.jpg Teppanyaki! Sykt god mat + så mye drikke man ville. Ikke så rart det ble en bra kveld.

Tenkte å oppdatere litt nå når jeg har litt tid til overs. Det er vel ikke oppdatert noe siden den forbudte by, så kan vel starte der!

IMG_2413.jpg

IMG_2435.jpg

IMG_2152.jpg

Den forbudte by var veldig stilig, gøy å endelig få sett det. Vi gikk opp til et viewpoint rett over gaten, hvor vi hadde utsikt over hele den forbudte by. Den er gigantisk, det er hele 9999 rom i husene der! Turen til den forbudte by tok hele dagen, rakk litt shopping etterpå men ellers var det rett hjem.

Denne uka har vi hatt vanlig skole frem til klokken 2, starter teaching practice på søndag. Vi er delt inn i grupper på 4, som sammen skal dra til en barneskole i Beijing for å undervise i 5 dager. Gruppa vår fikk en klasse med 10åringer, så vi har to timer fordelt på oss 4 hver dag fra søndag til torsdag. Fredag er det departureday! Det blir kjempetrist, vi trives utrolig godt her. Håper vi blir plassert i samme område som noen av de vi henger mest med! Vi har hørt forskjellige dager fra alle sammen angående når vi får vite vår placement, men mest sannsynlig blir det ikke før på onsdag. Det vil si at vi bare har to dager til å finne alle som skal bo i samme område.. Vi fikk beskjed om at det kan være vi blir plassert med noen som reiser med et annet teach and travelprogram enn oss, så det blir spennende! Heldigvis har jo jeg og thea søkt sammen, så vi slipper iallefall å dele leilighet med noen vi ikke kommer overens med. En av de på det andre programmet er 61!!!

IMG_2123.jpg Vi har det gøy på karaoke... Hehe.

IMG_1929.jpg

Tilbake til hva vi har gjort de siste dagene. De siste dagene har egentlig vært ganske rolige.. Etter skolen har vi hengt på coffeeshoppen eller gått litt rundt i området hvor vi bor. På tirsdag dro jeg og Sanne på en shoppingtur til et område hvor de hadde normale butikker, samt starbucks. Herlig å slippe pruting!! Etter shoppingturen gikk vi ned til en Indisk restaurant hvor omtrent alle på programmet skulle. Det var indisk buffet, og så mye øl man kunne drikke! Indisk mat var helt fantastisk, skikkelig godt med en forandring fra den "kinesiske" maten vi har spist til nå. Desverre liker jeg jo ikke øl, men det ble svært underholdene etterhvert at det var gratis øl... Til og med lærerne tok av og ble med på nattklubb. Jadda..

På onsdag var det ladies night på en nattklubb ikke så altfor langt fra der vi bor, hvor de hadde åpen bar!!!!!! Inngangspengene var på hele 30 kroner. De hadde alle verdens drinker og shots der, så mye du ville, hele kvelden. Det ble en utrolig morsom kveld med masse bra folk! Desverre mistet jeg memorykortet mitt på kameraet, som vil si at jeg har mistet ALLE bildene siden nyttårsaften. GREAT. Jeg tok sikkert 200 bilder på onsdag (vi hadde en ny konkurranse, hehe), som alle er borte. Sykt kjipt, bør lære meg å laste opp bildene så fort jeg kommer hjem fra ting. Får sikkert stjelt noen bilder da:)

Jaja, i kveld tenkte vi oss på karaoke igjen. Får se hvordan formen er, men det skal ganske mye til før jeg dropper en kveld med karaoke. Vet ikke når folket kommer hjem, men håper det ikke blir så altfor sent, det er ikke veldig morsomt å være helt alene en hel dag..

Bildene kom i en random rekkefølge, men det ble iallefall litt bilder!

Skrevet av theaeirin 19:02 Kommentarer (2)

(Innlegg 1 - 6 av 6) Side [1]