Reiseblogg fra Travellerspoint

mars 2012

Sol og varme

Da var det endelig blitt vår i Beijing! I dag har det vært i overkant av 20 grader, knallsol og helt blå himmel for første gang siden vi kom hit. Satser på at det holder seg slik en god stund før det blir uutholdelig varmt her. Ingen fare enda iallefall!

Da er det jo en stund siden forrige innlegg, så en punktlig oppdatering er kanskje det beste.

Forrige helg var det st.patricksday! Det ble såklart feiret, og omtrent alle barene i Beijing hadde events i forbindelse med det. Tidligere på dagen var vi ute på lunsj og shopping med kinesisklæreren vår (vi har endelig en kinesisk venn), før vi dro til sanlitun på kvelden. Kvelden gikk med på en bar- til barrunde, møte masse kule folk (inkludert en nordmann!!), få tak i to grønne st. patricksdayhatter, ha snøballkrig (årets første og siste snøstorm kom midt på natten), danset og generelt ha det helt supert.

I forrige uke skjedde det ikke så mye bemerkelsesverdig. Mistet kameraet mitt da/det ble stjålet i en garderobe på en nattklubb på onsdag, så mistet igjen alle bildene fra de to forrige ukene. GREAT!

I helga møtte vi noen av NITfolkene (en av de andre skolene folk er plassert på i Beijing) i artdistriktet igjen. Det var en varm dag, så vi satt på cafe utendørs hele dagen. Deretter dro vi til Sanlitun igjen!

På søndag dro jeg downtown for å finne diverse silkeprodukter, som viste seg å være ganske umulig. Alt ser helt likt ut, og selv om alle påstår det er ekte er jo det meste fake. Jaja, det ser jo noenlunde likt ut. Søndag var også en varm og fin dag, så ved å gå litt rundt i området rundt den forbudte by oppdaget jeg mange nye områder det er verdt å se! Tror aldri vi kommer til å bli godt kjent med Beijing.

Fant akkurat ut at jeg skriver fint lite om hva som skjer på jobb, og om skolehverdagen generelt. Har det veldig bra på jobb, men må si jeg trives en smule bedre med officework enn når jeg er i klasserommet. Det er veldig greit å sitte på kontoret, høre på musikk og kopiere/laminere ting. Likevel, glad jeg har noen timer da! De fleste av ungene er supre, men det er ganske krevende å forklare instruksjoner til 6-åringer som ikke forstår en døyt av hva du sier.

Har forresten fått en privatelev! "Underviser" henne en time i uka. Hun er nesten flytende i engelsk, men moren vil at hun skal få litt mer snakketrening, så vi snakker om alt mellom himmel og jord. Etter spring break får jeg enda en, men vi skal også bare sitte å snakke så det er jo kjempegreit!

HAR FORRESTEN BESTILT FLYBILLETTER TIL CHENGDU NÅ!! Drar lørdag kveld og blir ei uke. På torsdag kommer Maria og Silje hit også, så har ei super tid i vente. Tenker oss en tur på muren på fredag, så om forurensingen holder seg i sjakk får jeg endelig sett muren!

sol.jpg

Skrevet av theaeirin 05:05 Kommentarer (1)

art district

På lørdag var vi jo som sagt i kunstdistriktet her i Beijing. Det var desverre iiiskaldt, så det ble et relativt kort besøk. Må nok tilbake der når det blir litt varmere, de hadde masse fine skulpturer og gallerier i tillegg til små kafeer og restauranter. Vi dro dit med Nicola, hun vi er plassert på skolen med, og utover kvelden dro vi for å møte de andre på helen's.

Ellers har det ikke skjedd så mye i helga. I går dro vi til et fransk bakeri for å spise frokost, før vi dro downtown på middag til Anna (hun jeg jobber med) og kjæresten hennes. De har et massasjestudio i kjelleren på leilighetskomplekset deres, så tok oss en tur der også. Det merkelige med å få massasje i Kina er at du beholder alle klærne på, og får massasje utenpå genseren. Det er ikke like behagelig, så vi er på utkikk etter en plass hvor man blir smurt inn med oljer og får ordentlig massasje. Regner med de har det på diverse spaavdelinger på hoteller rundt omkring!

IMG_0666.jpg

IMG_0640.jpg

IMG_0668.jpg

IMG_0664.jpg

IMG_0679.jpg

IMG_0683.jpg

Skrevet av theaeirin 06:06 Kommentarer (0)

Back in Beijing

Tiden flyr her borte, så selv om det ikke blir postet blogginnlegg hele tiden føler jeg at jeg poster annenhver dag. Anyways, mye har skjedd siden sist!

Forrige helg var vi jo som sagt i Shanghai! Det ble en super tur, fikk møtt igjen mange kule folk. Vi dro på torsdag ettermiddag, etter mye stress med å komme frem til toget tidsnok. Da vi endelig kom frem på toget begynte vi å tvile litt på hvordan de neste 15 timene ville bli... Vi hadde seteplass istedenfor seng, i en vogn STAPPFULL av kinesere. Vi satt på enden av en treseter, og siden det er mulig å kjøpe ståplasser ble midtgangen ganske raskt fyllt opp. De har ikke så mange regler på togturene, så røyking, spytting og avspilling av ringetoner er helt greit. Det utnyttet selvfølgelig alle seg av, samtidig. I tillegg var vi såklart de eneste vestlige der, så det var ikke sjelden det kom bort noen med mobilkameraet for å filme/ta bilder av oss. Jaja, bare 15 timer to go!

IMG_0568.jpg

IMG_0569.jpg

Etter å ikke ha fått sånn kjempemasse søvn på toget, kom vi frem til Shanghai. Sjekket inn på hostellet og sov halve dagen. Deretter fikk vi endelig møtt Maria og Silje til middag. Superkoselig, godt å se de igjen! Vi var alle ganske sliten, men siden vi hadde googlet Helen's cafe i Shanghai måtte vi jo nesten ta en taxi dit. Det var tydeligvis langt utenfor byen, men stemningen var den samme! Møtte Victor der også, før vi tok taxi tilbake til hostellet hvor vi møtte de andre.

Lørdag hang vi mest på cafeer, sightset litt, så skylinen og dro ut. Søndag var det på tide å dra hjem, men siden vårt fly gikk hjem så sent hadde vi god tid til å gå rundt i byen da også.

Uka her har vi jo såklart jobbet igjen. Vi har vel ikke fått sånn kjempemasse ut av ettermiddagene, det går mye i rutiner. Onsdag dro vi endelig på roasted duck restaurant da, med noen av lærerne fra skolen. Det var sykt godt, billig og rett ved siden av der vi bor. Roasted duck er en av Beijingspesialitetene, så det må jo såklart prøves. Det var litt annerledes enn når jeg har spist roast duck før, her skal man legge det i en tortilla med saus inni. Veldig godt iallefall!

Var forresten på fieldtrip i går, med klassen min. Vi went til et museum downtown, som handlet om Beijing i gamle dager og frem til i dag. Skikkelig interessant! Siden så mange foreldre meldte seg frivillig ble jeg og Anna gående med to unger sammen, så det ble en ganske avslappende dag.

IMG_0592.jpg

IMG_0600.jpg

IMG_0603.jpg

I går satt vi barnevakt i bytte mot en ovn og litt pizza. I dag skal vi downtown til kunstdistriktet, og ut i kveld!

På gaten utenfor leiligheten vår! Hvordan kan man ikke elske denne kulturen?

IMG_0627.jpg

IMG_0630.jpg

Skrevet av theaeirin 17:38 Kommentarer (2)

(Innlegg 1 - 3 av 3) Side [1]