Reiseblogg fra Travellerspoint

april 2012

Ferie igjen

Siste uken:

Fredag: japansk restaurant med vår kjære (eneste) kinesiske venn, Gina + ei venninne av henne i wangjing. Litt samme opplegget som teppanyaki, men uten kokken. Sykt god mat, må nok dit igjen.

IMG_0512_1_.jpg

IMG_0516_1_.jpg

Lørdag: Først satt jeg i 3 timer på starbucks, før jeg skulle teste om jeg kunne ta bussen hjem. Det kunne jeg ikke. Endte opp med å ta bussen i nesten to timer, før jeg dukket opp i en by nord for Beijing. Alternativet ville vært en ti minutters taxitur, så buss derfra skjer nok ikke igjen. På kvelden dro vi på indisk restaurant i hutongområdet for å møte noen venner, før vi dro på kinesisk bar.

Søndag: satt på starbucks et par timer igjen, slappet av for det meste. Hadde egentlig planlagt en parkdag, men været var dessverre ikke supert.

Mandag: Dro downtown etter skolen, kjøpte en kul hatt og dro på foreign bookstore. Fikk kjøpt inn litt kinesisk læringsmateriale, endelig!

Tirsdag: Vi ble invitert på middag til Theas familievenner som bor her i Beijing, veldig nærme der vi bor. Det var kjempekoselig, masse god mat og godt å treffe på norske! Supert besøk.

I morgen drar vi begge to endelig på ferie. Jeg drar til Changsha, mens Thea tar turen til Chengdu. Thea er heldig nok til å ta fly, mens jeg skal SITTE på et tog i 20 timer. Jaja, overlever vel det også. Blir veldig koselig å se folk igjen, og gøy å se litt mer av Kina! blir borte til tirsdag, mens Thea kommer hjem på onsdag. Har vel neppe internett før det, så regner med det blir vanskelig å nå oss.

Skrevet av theaeirin 06:33 Kommentarer (1)

wuhuu

Da ble jeg endelig 20 år! Superhappy, det er gøy å ha bursdag. Har funnet ut at det å ha bursdag når man jobber på en barneskole er helt fenomenalt! Alle barna har snakket om bursdagen i ukesvis, fikk haugevis med kort, sang og gratulasjoner. Hvis du vil ha masse oppmerksomhet på bursdagen din anbefaler jeg sterkt å begynne å jobbe på en barneskole!

IMG_0503_1_.jpg

Dagen startet helt topp, med vekking av en fremførelse av en kinesisk bursdagssang fra mine to kjære roommates (yinyang panda sang vel kanskje ikke så høy, men han var med i tankene.) Deretter fulgte en lang skoledag med bursdagssanger på alle verdens språk, før jeg kom hjem til min supre roomie som hadde bakt kake og blåst opp ballonger i to timer. Skikkelig kos, vi slukte en halv kake. Nå skal vi til å lage pizza, før Nicola kommer over en tur. I morgen skal vi på en japansk restaurant med Gina (kinesisklæreren), og på lørdag skal vi ut med Beijingfolket igjen. Dette blir en bra helg!

IMG_0502_1_.jpg

Det er jo en stund siden vi oppdaterte om hva vi har gjort i det siste, men tenkte jeg kunne legge med et par bilder av Teppanyakikvelden vår på lørdag. Det var suupergøy, sannsynligvis litt for gøy. Ellers har vi ferie igjen fra neste fredag, så da skal jeg til Changsha! Thea reiser til Chengdu, så da splittes vi for første gang siden vi kom hit. Heldigvis er det bare for 5 dager da :) Skulle egentlig bare ha fri mandag og tirsdag, men vi fikk beskjed om å spille syk på fredag også, så da ble det en ordentlig langhelg. Kina..

IMG_0403_1_.jpg

IMG_0435_1_.jpg

Skrevet av theaeirin 03:36 Kommentarer (2)

Chengdu

sunny 26 °C

Skulle poste dette innlegget for en uke siden, så alt det her skjedde i forrige uke da vi hadde fri en uke. :-)

Hello alle søte små.

I forrige uke var det Qing Ming festival, som er en nasjonal kinesisk ferie, der unge og gamle viser respekt til avdøde ved å be og ofre te, mat, vin, spisepinner og juksepenger. Skolen vår er internasjonal, så vi har hatt vårferie. Vi har utnyttet våre 10 fridager godt og fløy nedover til Chengdu. Chengdu er en "småby" med bare 14-15 millioner, i Sichuan-distriktet, som er litt lenger sør enn Beijing. Vi var der i en hel uke, og møtte mange folk fra ttc-programmet, men ikke minst - VI SÅ PANDAER!!!

Vi bodde hos Victor, Tom og Gorm (henholdsvis to svensker og en tysker), som har en stor og fin leilighet ganske sentrum i Chengdu. Været var så og si supert hver eneste dag, og mang en time ble tilbragt i grønne parker med stekende sol. Sichuan er kjent for utrolig sterk mat, så for meg (Thea), som har smaksløker som ikke tåler så mye som middels sterk tacosaus, har hele matsituasjonen vært interessant. Flott at vi spiste på ikea(!!!) en dag, og pizza hut de tre siste dagene :-) Eirin, derimot, syntes ikke at maten var noe annerledes enn i Beijing, og overlevde ganske bra.

På onsdag dro vi for å se på pandaer, siden verdens største pandareservat og oppdrettssenter er rundt en time unna Chengdu! Vi overnatta en natt hos Sanne, som er så utrolig heldig at hun bor i Xing Du, som bare er 10 minutter fra pandabasen. Vi kom dit tidlig, siden vi har gjort grundig pandaresearch, og var fullt klar over at pandaer er mest aktiv på morgenen. Og skuffet ble vi heller ikke! De sprang bortover, lekesloss, klatret og datt overende, og var i det fulle og det hele kjempefine og utrolig underholdende! Vi tilbragte noen supre timer med å beudre og ta bilder av giant og røde pandaer. Sanne syntes derimot at å mate feite oransje fisker var mer underholdende…

Dagen etter pandabasen skulle alle de andre på jobb, så jeg og Eirin dro på fjelltur til det kjente fjellet Emei mountain. Vi satt på en buss som tok 2,5 timer hver vei, for deretter å ta taxi til en annen busstasjon, der vi tok en 45 minutters busstur til selve fjellet. Reiser blir spesielt krevende når man kommer frem til et sted man ikke aner hvor er, ingen snakker engelsk, og ingen er interessert i å hjelpe deg. Ved hjelp av en litt for stor mengde kroppsspråk fant vi endelig ut hvor vi skulle. Fjellet og naturen var spektakulær, og det er veldig forståelig av Avatar sin natur ble inspirert av det bratte, grønne og varierte terrenget. Vi vandret oppover bratte trapper i en jungelskog, på jakt etter aper. Målet med turen var nemlig å se aper, men den gang ei… Skuffede vendte vi hjemmover, og satte oss once again på bussen tilbake til Chengdu.

Dagen etter gikk med til å gå på et stort kinesisk marked, på linje med silkemarkedet og Yashow-markedet, bare at det KUN var kinesere der. Derfor var vi ganske(helt sinnsykt) beglodd. Gøy. Vi kosta også på oss en manikyr, noe vi i ettertid kanskje ikke burde gjort, med tanke på at det kosta hele 20 og 30 kr. Ahh, big spenders. Etter dét dro vi ut på en bar med mange av de andre fra ttc-programmet, og spilte terningspill og drakk en velsmakende (…) drink. Det supre med baren var at jeg klarte å bestille en vodka with orange juice PÅ KINESISK SUCCESSFULLY! Jeg trodde ikke de forsto, så jeg oversatte det og viste de ordene på en app i stedet, og de bare: neida, vi forsto hva du sa! winwinwin. Eneste var at de ikke hadde orange juice, så da jeg ba de om å blande med noe annet, sa de at de skulle lage noe supergodt til oss, og de endte opp med å blande ut med VANN. really…? Jaja.

Siste dagen gjorde vi ikke så mye annet enn å spise på pizza hut, egentlig, før vi vendte våre ikke-like-bleike-lenger--men-fortsatt-utrolig-hvite ansikt tilbake til Beijing og vår kjære leilighet! Etter en veldig interessant taxitur der sjåføren ikke visste hvor vi bodde, og ble kjempesure på oss pga. det, og endte opp med å slå Eirin hardt to ganger på låret, var vi endelig hjemme. Dagen etter kjøpte vi en kanin, men dét får bli et annet innlegg. Vurderer å opprette en ukentlig spalte som heter Gnagernytt.

Det er forresten over 20 grader og sol hver dag her, og vi går ute i sommerkjoler/shortser. Jealous, Trondheim? Hørte dere koser dere med snøen, hehehe :)

Kos&Klem

IMG_0176.jpg Yet another temple
IMG_0175.jpg
IMG_0153.jpg Meg og Sanne på tianfu

Skrevet av theaeirin 06:34 Arkivert i Kina Kommentarer (1)

Kinesiske mur!

Forrige torsdag fikk vi jo endelig besøk av Maria og Silje, så da sto den kinesiske mur for tur! Det var kjempekoselig å se de igjen, nå blir det jo lenge til neste gang. Vi rakk ikke å få gjort så mye mens de var her, men muren var vel det viktigste. I tillegg dro vi på restuaranten like ved der vi bor for å spise roast duck, i tillegg til et Teppanyakibesøk på fredag. Heldigvis hadde de et par dager ekstra i Beijing der de fikk se litt mer, siden vi dro jo til Chengdu forrige lørdag. Anyways, her kommer litt bilder!

IMG_0097.jpg

IMG_0075.jpg

IMG_0063.jpg

IMG_0049.jpg

IMG_0046.jpg

IMG_0034.jpg

IMG_0017.jpg

Muren var kjempefint, men det var en overraskende bratt/ujevn tur på vei opp. Likevel, det var såklart verdt det når vi kom opp!

Btw, etter å ha hørt det skal være et fint lakeområdet rundt her bestemte vi oss for å sjekke det ut i dag. Etter å ha gått i omtrent 10 min fant vi det, og de hadde Laker's der!!! Det er en retaurant/barkjede som er nesten helt lik som helen's, en plass vi drar til hele tiden når vi er i Beijing. De har kjempebillig, vestlig mat og drikke der + at det er en skikkelig koselig atmosfære. Nå er vi med andre ord veldig happy!!

Oppdatering fra uken vår i Chengdu kommer i morgen!

Skrevet av theaeirin 07:21 Kommentarer (1)

(Innlegg 1 - 4 av 4) Side [1]