Reiseblogg fra Travellerspoint

mai 2012

Tianjin

Forrige helg besøkte vi Tianjin, en by litt utenfor Beijing. Vi tok bullettrain dit, så en tur på normalt to timer tok bare en halvtime. Vi dro med noen av de andre som bor her, så vi ble borte hele helgen. Tianjin var faktisk supert, veldig fin by med litt mer europeisk stil! De hadde til og med little Italy town, så vi var fornøyde. På lørdag gikk vi bare litt rundt i byen, på sightseeing, før vi på kvelden tok oss en tur på Helen's. Søndag hadde vi planlagt å dra på stranden, men da vi endelig kom dit (Det tok evigheter) var det blitt altfor kaldt. Etter en måned med bare varme dager blir det såklart dårlig den ene dagen vi kommer oss til stranden...

1IMG_0640.jpg

IMG_0644.jpg Vi fikk matchende nøkkelringer, wuhu.

IMG_0651.jpg Helen's!

I uka har har det jo vært 17.Mai!!! Feiringen i Beijing var faktisk helt supert, en av de beste 17.Maiene jeg har hatt. Vi gikk i tog, fikk pølse med lompe, Hennig Olsen-is, laks, rømmegrøt samt konsert med Kari Bremnes (som vi forsåvidt ikke visste hvem var). Det var massevis av nordmenn der, så vi hadde det superbra. Veldig godt å kunne snakke norsk med alle sammen igjen, i tillegg til å høre norske sanger og taler. Veldig bra kveld!

IMG_0755.jpg Tog

IMG_0778.jpg Kari Bremnes, hehe.

IMG_0770.jpg Pølse i lompe!

I går var jeg og Thea dommere for en ACT national competition som holdt sted i Beijing. Vi dømte kindergarten, så alle ungene var ca 5 år gamle. De hadde "talentshow" i tillegg til at de måtte svare på masse engelske spørsmål vi skulle stille. Det tok nesten hele dagen, men det var ganske gøy å få være med! Det var bare meg og Thea som var dommere for alle de barna vi fikk, og vi måtte score dem utfra en hel del kriterier. Stakkar barn, for et press! Det var endel morsomme "talentshow" da, veldig mye sært, kunstig og innøvd. Det var spesielt en som var så morsom at vi begge lo så vi gråt. Haha, stakkar unge..

I går kveld var vi på Teppanyaki igjen, og i dag har vi vært i det russiske området på russian market! Det var egentlig veldig dårlig, så skal nok aldri tilbake dit igjen. Det var litt kult at alle kineserne der snakket russisk da, men ikke så kult lengre når alle trodde vi var russisk.

Denne uka får vi masse besøk forresten! Det blir helt supert.

Skrevet av theaeirin 05:37 Kommentarer (1)

Hunan

Da har både jeg og Thea vært på ferie. Jeg dro jo som sagt til provinsen i hunan, så på en tide med en kort oppdatering på hvordan det gikk.

Dro nedover med et 17 timers langt nattog torsdag kveld, sittende. Ble desverre sittende ved siden en svært pratsom kineser, som snakket/prøvde å "lære" meg kinesisk omtrent HELE togturen. Da jeg endelig kom frem var jeg kjempesliten, men da jeg gikk for å spise ble jeg plassert på et bord med enda en kineser som pratet hele lunsjen. Det å reise alene er tydeligvis ikke så ensomt som kan kanskje ville trodd.

Etter å ha møtt den supre Changshafamilien dro vi på en fancy italiensk restaurant om kvelden før vi tok nattoget til en by kalt fenghuang. Det er en gammel kinesisk by som ligger rett ved elva, med mange koselige trehus og trange gater. Det var faktisk utrolig fint der, må uten tvil tilbake dit!!

Søndag ettermiddag tok vi buss til zhangjiajie, en by/nasjonalpark 4 timer unna. Avatar hentet inspirasjonen sin herfra, noe som ikke var overraskende når vi så hvordan det så ut. Desverre var regnet det voldsomt når vi var der, en det var likevel utrolig gøy å ta cable-car opp + gå rundt på toppen. Det var et veldig lavt skydekke der, så vi kjørte på en måte gjennom skyene. Når vi kom på toppen gikk vi på en glassbru på ene fjellsiden, og i omtrent et minutt åpnet hele skylaget seg så vi fikk sett hele landskapet. Det var utrolig fint!! Helt grønt og masse stupbratte fjell og kupler.

Det var en super langhelg, veldig gøy å møte alle sammen igjen. Siden toget var fullt på tirsdag måtte jeg dra tilbake mandag kveld, med et 2o timers langt nattog. Heldigvis hadde jeg seng denne gangen, så overlevde fint! Jeg tok såklart med meg feil lader til kameraet da, så har ingen bilder fra zhangjiajie. Heldigvis tok de andre endel bilder, så satser på at de blir lagt ut på Facebook!! Du kan jo google zhangjiajie også, veldig fint område.

IMG_0534.jpg Venter på nattoget.

IMG_0537.jpg Kjempesøt gammel dame på bussen, pluss kjempesøt Emma.

IMG_0590.jpg Det ble en god del pauser på coffeeshop.

IMG_0616.jpg Fenghuang!

IMG_0609.jpg Fenghuang!

Beijing er forresten supert nå, over 30 grader hver dag! De siste dagene har vi tilbrakt vært ledige minutt på Lakers, og i dag skal vi til Chaoyang park downtown. Godt med sommer!

Skrevet av theaeirin 18:48 Kommentarer (1)

(Innlegg 1 - 2 av 2) Side [1]