Reiseblogg fra Travellerspoint

Kina

Chengdu

sunny 26 °C

Skulle poste dette innlegget for en uke siden, så alt det her skjedde i forrige uke da vi hadde fri en uke. :-)

Hello alle søte små.

I forrige uke var det Qing Ming festival, som er en nasjonal kinesisk ferie, der unge og gamle viser respekt til avdøde ved å be og ofre te, mat, vin, spisepinner og juksepenger. Skolen vår er internasjonal, så vi har hatt vårferie. Vi har utnyttet våre 10 fridager godt og fløy nedover til Chengdu. Chengdu er en "småby" med bare 14-15 millioner, i Sichuan-distriktet, som er litt lenger sør enn Beijing. Vi var der i en hel uke, og møtte mange folk fra ttc-programmet, men ikke minst - VI SÅ PANDAER!!!

Vi bodde hos Victor, Tom og Gorm (henholdsvis to svensker og en tysker), som har en stor og fin leilighet ganske sentrum i Chengdu. Været var så og si supert hver eneste dag, og mang en time ble tilbragt i grønne parker med stekende sol. Sichuan er kjent for utrolig sterk mat, så for meg (Thea), som har smaksløker som ikke tåler så mye som middels sterk tacosaus, har hele matsituasjonen vært interessant. Flott at vi spiste på ikea(!!!) en dag, og pizza hut de tre siste dagene :-) Eirin, derimot, syntes ikke at maten var noe annerledes enn i Beijing, og overlevde ganske bra.

På onsdag dro vi for å se på pandaer, siden verdens største pandareservat og oppdrettssenter er rundt en time unna Chengdu! Vi overnatta en natt hos Sanne, som er så utrolig heldig at hun bor i Xing Du, som bare er 10 minutter fra pandabasen. Vi kom dit tidlig, siden vi har gjort grundig pandaresearch, og var fullt klar over at pandaer er mest aktiv på morgenen. Og skuffet ble vi heller ikke! De sprang bortover, lekesloss, klatret og datt overende, og var i det fulle og det hele kjempefine og utrolig underholdende! Vi tilbragte noen supre timer med å beudre og ta bilder av giant og røde pandaer. Sanne syntes derimot at å mate feite oransje fisker var mer underholdende…

Dagen etter pandabasen skulle alle de andre på jobb, så jeg og Eirin dro på fjelltur til det kjente fjellet Emei mountain. Vi satt på en buss som tok 2,5 timer hver vei, for deretter å ta taxi til en annen busstasjon, der vi tok en 45 minutters busstur til selve fjellet. Reiser blir spesielt krevende når man kommer frem til et sted man ikke aner hvor er, ingen snakker engelsk, og ingen er interessert i å hjelpe deg. Ved hjelp av en litt for stor mengde kroppsspråk fant vi endelig ut hvor vi skulle. Fjellet og naturen var spektakulær, og det er veldig forståelig av Avatar sin natur ble inspirert av det bratte, grønne og varierte terrenget. Vi vandret oppover bratte trapper i en jungelskog, på jakt etter aper. Målet med turen var nemlig å se aper, men den gang ei… Skuffede vendte vi hjemmover, og satte oss once again på bussen tilbake til Chengdu.

Dagen etter gikk med til å gå på et stort kinesisk marked, på linje med silkemarkedet og Yashow-markedet, bare at det KUN var kinesere der. Derfor var vi ganske(helt sinnsykt) beglodd. Gøy. Vi kosta også på oss en manikyr, noe vi i ettertid kanskje ikke burde gjort, med tanke på at det kosta hele 20 og 30 kr. Ahh, big spenders. Etter dét dro vi ut på en bar med mange av de andre fra ttc-programmet, og spilte terningspill og drakk en velsmakende (…) drink. Det supre med baren var at jeg klarte å bestille en vodka with orange juice PÅ KINESISK SUCCESSFULLY! Jeg trodde ikke de forsto, så jeg oversatte det og viste de ordene på en app i stedet, og de bare: neida, vi forsto hva du sa! winwinwin. Eneste var at de ikke hadde orange juice, så da jeg ba de om å blande med noe annet, sa de at de skulle lage noe supergodt til oss, og de endte opp med å blande ut med VANN. really…? Jaja.

Siste dagen gjorde vi ikke så mye annet enn å spise på pizza hut, egentlig, før vi vendte våre ikke-like-bleike-lenger--men-fortsatt-utrolig-hvite ansikt tilbake til Beijing og vår kjære leilighet! Etter en veldig interessant taxitur der sjåføren ikke visste hvor vi bodde, og ble kjempesure på oss pga. det, og endte opp med å slå Eirin hardt to ganger på låret, var vi endelig hjemme. Dagen etter kjøpte vi en kanin, men dét får bli et annet innlegg. Vurderer å opprette en ukentlig spalte som heter Gnagernytt.

Det er forresten over 20 grader og sol hver dag her, og vi går ute i sommerkjoler/shortser. Jealous, Trondheim? Hørte dere koser dere med snøen, hehehe :)

Kos&Klem

IMG_0176.jpg Yet another temple
IMG_0175.jpg
IMG_0153.jpg Meg og Sanne på tianfu

Skrevet av theaeirin 06:34 Arkivert i Kina Kommentarer (1)

SYK leilighet - uten internett

overcast -4 °C

Vi har endelig flyttet inn i leiligheten vi skal bo i frem til sommeren, om ikke lenger.. Den er helt sinnsykt superfin, noe som gjoor at vi ikke har lyst til aa dra. Det eneste er at vi ikke har internett der enda, men har bestilt det, saa vi skal visstnok faa det foor helga. Haaper vi faar det saa fort som mulig! I dag er foorste arbeidsdag paa den nye skolen, og alt er helt fantastisk. Jeg, Thea, skal vaere matte- og engelsklaerer i barnehagen, og Eirin skal vaere i 1.klasse. Vi bor ganske naere skolen, saa vi har kjoopt oss sykler saa vi kommer oss rundt fortere. I gaar sykla vi til kjoopesenteret i byen. Naa laaner jeg en av de andre laererne sin data, saa kan ikke skrive langt, og har ingen bilder.

Bor forresten i Beijing, rett attmed flyplassen, og har dessuten stooor plass i leiligheten, saa det er bare aa komme paa besook :) Savnerdere veldig!

Thea

Skrevet av theaeirin 18:07 Arkivert i Kina Kommentarer (1)

China

overcast -6 °C

Skrev langt innlegg i går, men det har visst blitt sletta.. Så mens dere venter i spenning til en av oss skal gidde å blogge, kan dere jo se på noen flotte bilder. (Noen er stjelt fra Sanne. Yeah).

Har blitt frisk(ere) siden sist vi blogga, så vi har faktisk gjort ganske mye de siste dagene! Vi har vært på teppanyaki (japansk restaurant der man får sin egen kokk som lager maten foran deg. SYKT kult), besøkt et buddhist-tempel (ble litt uinteressant etter en stund, og vi starta derfor konkurransen: "who can touch the most munks?". Jeg (Thea) vant selvfølgelig. Hvem andre kan si at de har rørt seks munker? :) Heheh, kult. Vi har også besøk den forbudte by og vært på tiannamen square, der vi ble tatt bilde av av SYKT mange kinesere. Morsomt, og litt (ganske) creepy.

Ellers går ting veldig fint i Kina! Skal legge ut flere bilder av folkene vi henger med når nettet ikke er like tregt. Finner forhåpentligvis ut hvor vi blir plassert i slutten av uka.

Nyttårsaften

Nyttårsaften

je

je

munnbind

munnbind

kos og klems til alle søte <3 savner dere veldig!
IMG_2461

IMG_2461

Skrevet av theaeirin 20:17 Arkivert i Kina Kommentarer (4)

Ei veke i Kina

overcast -2 °C

Yoyo, bloggfans!
(ja, det er Thea som skriver)
Livet i Kina er strålende, men veeeldig annerledes. Mye man bare må bli vant til, som offentlig harking og spytting, raping, og at de ikke eier fem flate øre med personal space. Her kommer de bort til deg, tar på nesa di, viser at den er stor, og holder tommel opp. Stor nese er visstnok skikkelig attraktivt. Yay. De har også kommet bort og dratt meg i og klådd på håret mitt, mens de signaliserer at jeg har krøller. Nei, serr? Jaja, bare å le av det og takke på en litt snublende kinesisk. Nå som vi har mandarintimer hver dag blir den riktignok mer og mer oppegående, men kan vel egentlig bare si hei og takk, og litt sånne fraser.

Jeje, alle maser jo om at vi har så få bilder, og at teksten er uinteressant, så da får jeg vel bare innrette meg. Kan jo vise litt bilder fra da jeg og Eirin gjorde litt forskjellige ting her om dagen. Jeg, Adina, Emma, en tysker og en nedelender dro ut for å se på en eller annen square. Sikker kjent ellernoe, men jaja. Det endte opp med at vi var sulten, og dro på Pizza Hut i stedet. Smålei av kinesisk mat.. Som er et veldig godt tegn! Bare 5 og en halv måned igjen – ehe. Etter en goood og etterlengta pizza, gikk vi forbi snack street, der de friterer –ALT-. Friterte kakkerlakker, flaggermus og biller var noen av herlighetene vi så, men som ikke fristet så veldig. Endte opp med karamelliserte jordbær, så LITT modige var vi jo :-)
Nam:
CIMG3965.jpg
FANT PANDALUE, SUPERWIN!
CIMG3970.jpg

Var forresten på et superstort supermarked her om dagen, og ble selvfølgelig litt fasinert av alkoholprisene. Fant risvin (btw her er vin 40%.. hehe) (PÅ EN PLASTIKKPOSE..!! lol) (halvliter til TRE!!!!! Kroner)(hehe, mange parantes), og noe vi ikke helt vet hva er (det står med kinesiske tegn..), men vi kaller det bare kommunistsprit. Kommunistspriten gikk vi til innkjøp av til den nette sum av 11 kroner. Hehe. Prisen reflekterte derimot på smaken, så gleden ble raskt snudd til fortvilelse da vi oppdaga at kommunistspriten smakte rekepiss. Nedtur. Får vel investere i en dyr flaske, til hele 30 kroner. Jealous? :-)
Bilde_tatt..__12_24.jpg

Gidder forresten ikke å laste opp flere bilder, for det tar hiiimla lang tid. Flere blir nok lagt ut på facebook med tiden. I tillegg kom nettopp Ern med kommentaren: “blogge du enda? Æ tenkt å lægg mæ snart, æ……”, så må vel avslutte.

I morgen skal vi på summer palace, marked, og akrobatikkshow, så skal være borte I 14 timer I strekk. Slitsomt….. Skal prøve å få tatt litt bilder :-) Og på lørdag skal vi på karaoke! Som er suuuperstort her i Kina. Blir spennende.. Forresten, grunnen til at mange i-er er store, er at jeg skriver I et word-dokument for å laste opp bilder mens jeg skriver, så det får dere nesten bare leve med..

Kos fra Thea og Eirin :*:* (mest Thea).

Bilde_tatt..9_57__2.jpg pandafan nr.1!! :)

fin

fin


Tidenes styggeste bilde, men ble tegna av ei i klassen, og var jo ikke superulikt. koz :)

zài jiàn!

Skrevet av theaeirin 07:32 Arkivert i Kina Kommentarer (1)

Kiiina

sunny 0 °C

Vi har det ganske travelt for tiden, masse gøy å gjøre nå i starten!! På søndag startet vi på skolen, der vi fikk timeplan for de neste 4 ukene. Det er ganske fullpakket program på formiddagen, skole fra 8-3 hver dag. Jeg og Thea har kommet i forskjellige klasser ettersom de har prøvd å splitte de som kom sammen. Det er egentlig veldig greit, da blir vi kjent med litt flere! Skoledagen består av 3 forskjellige klasser der vi for det meste lærer ulike aktiviteter vi kan arrangere når vi blir utplassert. På slutten av dagen lærer vi kinesisk, og det går overraskende bra! Det er faktisk veldig gøy.

velkomst.png

Welcomedinner, vi vant et spisespinneløp. Wuhu!

Når skoledagen er over har vi hele ettermiddagen+kvelden til å utforske byen. For det meste har vi utforsket nabolaget, men i dag bestemte vi oss for å dra til snackstreet. Det er der de selger friterte skorpioner, slanger, sjøhester og alle mulige andre insekter. Jeg dro sammen med 4 andre norske, men etter mye styr med en sykt overfylt t-bane (ja, det står egne t-banedyttere på hver stasjon) endte vi opp på pizza hut isteden. Pizza hut er en gourmetrestaurant her, men de har akkurat samme meny som ellers så vi var sykt fornøyd. Vi har en hel måned her, så regner med vi får nok tid til å se Beijing! Thea dro et annet sted, hun har sikkert noen bilder defra så jeg regner med hun forteller om det/poster bildet senere. Vi koser oss masse iallefall :)

IMG_0137.jpg

T-banen. Dette var den rolige stasjonen vel og merke. Det er overraskende lite folk i Beijing, helt annerledes enn hva jeg trodde fra før.

Her ser dere en av de mange ansatte som hadde ansvaret for å dytte folk inn på t-banen!

t-banedame

t-banedame

Forresten, oppførselen til Kineserne er sykt annerledes enn hva jeg anser som normalt. Når vi var på butikken kom alle de ansatte bort for å ta på oss, klipe oss i ansiktet og stryke oss på lårene. Spesielt? Enn annen funfact er at myndighetene styrer ovnene her. Det er på en viss varme på ALLE ovnene i Beijjing hele vinteren, som det er umulig å justere selv. Rommet vårt er derfor ganske varmt, så vi må ha opp vinduet rett ovenfor ovnen. Veldig miljøeffektivt/spareeffektivt tiltak!

Har litt flere bilder jeg tenkte å laste opp, men dette tar syyyykt lang tid på dataen min!

Skrevet av theaeirin 07:05 Arkivert i Kina Kommentarer (3)

Beijing

sunny 0 °C

Siden Eirin ikke klare å legge ut bilder, får vel jeg (Thea) gjøre det.. :) Restauranten blir morsommere med bilder, så får starte på nytt:

Vi ankom restauranten, og mottok denne menyen:

IMG_1426.jpg

Etter å ha gjetta vilt, endte vi opp med mat til typ 8 personer. 4-mannsbordet vi satt på, i tillegg til en annen tralle ble fylt opp av diverse ugjenkjennelige retter vi skulle dyppe i frityrgryta vi hadde på bordet. Vi ble fort underholdning for både gjestene og servitørene på restauranten, da vi ikke hadde peiling på hvordan eller hva vi skulle spise.

Eirin med frityrgryta

Eirin med frityrgryta

Tang og rå bacon. namnam

Tang og rå bacon. namnam

Vi har forresten fått navnekort man skal ha rundt halsen, med et ekstra kort der det står om man har noen spesielle matvaner/matallergier, typ nøtteallergi eller vegetarianer. Overraskende nok, fikk også jeg et kort, der det står at jeg har pollen allergi (?). Sånn i tilfelle noen hadde tenkt å kaste gress på meg, kanskje?

Pollenallergi

Pollenallergi

Jaja, nå skal vi på velkomstmiddag, der vi skal stå hele tiden, og mingle med alle.. funfun :):)
I morgen begynner timene 08:00 (PÅ EN SØNDAG??), og varer til 16:15.. fint friår :) Blir artig å lære litt mer mandarin, i såfall.

kos&klem fra Thea

Skrevet av theaeirin 01:08 Arkivert i Kina Kommentarer (2)

Fremme i Beijing!

sunny 0 °C

Da har vi endelig ankommet "leiligheten" vi skal bo i den neste måneden, på et universitet i midten av Beijing. Reisen gikk overraskende greit uten noen forsinkelser, men vi var likevel sykt slitne da vi kom frem. I tillegg måtte vi vente et par timer på flyplassen før vi kunne ta bussen til universitetet, så når vi kom frem gikk vi og la oss med en gang. Etter flere timers søvn gikk vi ut i byen for å finne en restaurant, men fant fort ut at det var umulig å kommunisere med Kineserne. Vi overdriver ikke når vi sier at de ikke kan ett eneste ord, så det å se oss bestille fra en kinesisk meny må ha vært et morsomt syn. Vi krysset av helt tilfeldig og endte opp med masse rar mat vi aldri har sett/hørt om! Veldig gøy da, ble iallefall mett.

Nå er vi tilbake på rommet, tenkte å legge oss nå. Ettersom det ankommer folk jevnt hele dagen starter ikke programmet før i morgen, greit å være uthvilt til det!

Det fungerer forresten ikke å laste opp bilder nå, veldig tregt nett. Har tatt noen allerede, kommer så fort nettet blir litt raskere!

Skrevet av theaeirin 04:18 Arkivert i Kina Kommentarer (2)

(Innlegg 1 - 7 av 7) Side [1]